Fremtiden skaber vi sammen
En undersøgelse af fremtidens
samarbejds- og ledelsespraksisser
En undersøgelse af fremtidens
samarbejds- og ledelsespraksisser
The tension of our times is that we want our organisations to behave as living systems,
but we only know how to treat them as machines.
Margaret J. Wheatley
forfatter til Leadership and The New Science og Who Do We Choose To Be
Livet i vores virksomheder og organisationer kalder på fornyelse, som kan få arbejdsglæden, produktiviteten og trivslen til at blomstre.
Foråret er tid til at så og plante nyt. Derfor inviterer vi tre fredage i foråret til en undersøgelse af, hvilke organisatoriske samarbejds- og ledelsesprocesser, der trænger til at blive skiftet ud og erstattet af nye.
Hvert seminar varer halvanden time og består af en introduktion til dagens tema, en fælles ekspedition, hvor vi udforsker temaet, og en konklusion, hvor vi samler op og høster nye indsigter, som kan give nyt liv til din virksomhed eller arbejdsplads.
Fredag den 28. februar 2025 kl.9-10.30
Første seminar er en fælles kortlægning af de organisatoriske landskaber, vi arbejder i:
Hvordan er trivslen? Hvad blomstrer, og hvad visner? Hvad står i vejen for den udvikling, I ønsker at se i jeres team eller organisation? Hvad er særligt hos jer, og hvad er fælles? Hvilke handlinger kalder disse observationer og sansninger på?
Mellem første og andet mødet gennemfører du og de øvrige deltagere hver en mikro-handling, som giver ny indsigt i organisationens modstandskraft, forandringsbehov og -potentiale.
Fredag den 21. marts 2025 kl.9-10.30
På andet seminar deler vi ‘findings fra feltet’ og fra de mikrohandlinger, der er gennemført:
Hvad skete der, hvad nyt lært du om organisationens behov og potentiale for forandring og det, der blokerer dens flow?
Hvilke nye praksisser kan erstatte de eksisterende, som ikke længere tjener organisationen, dens formål, trivsel og videre udvikling?
Mellem dette og næste seminar tester du en ny praksis i din organisation, evaluerer den og uddrager læring.
Fredag den 11. april 2025 kl.9-10.30
På det tredje og sidste seminar er tiden kommet til at høste de allerførste spæde spirer af de forandringsfrø, der er sået gennem forløbet.
Hvad nyt har vi lært, og hvilke nye handlinger og organisatoriske praksisser er de mest afgørende på vejen mod mere livsvenlige og regenerative arbejdspladser?
Hvordan kan du introducere og kultivere disse, og hvem er dine allierede i og uden for din egen organisation i arbejdet for at skabe fremtid gennem nye samarbejds- og ledelsespraksisser ?
– ny viden og indsigter til inspiration og praksis
– sparring og videndelig
– nye redskaber til brug i praksis
– netværk af fagligt nysgerrige mennesker, der vil skabe forandringer og bygge broer til fremtidens organisations- og ledelsesformer.
Arbejder med at omsætte strategier til konkrete, langtidsholdbare løsninger, der forankres på tværs af organisationen. Hun skaber løsninger, der fungerer i praksis, og som integreres dybt i virksomhedens kultur og arbejdsprocesser.
Hun hjælper virksomheder, der ønsker at styrke deres interne og eksterne identitet og position, udvikle klare værdier og formål, samt udforske nye potentialer, der kan skabe fremtidsstærke og levedygtige resultater.
Med metoder som design thinking, empatisk ledelse og strategisk innovation, faciliterer Rikke kreative processer, medarbejderinvolvering og strategisk samarbejde.
Hendes erfaring inkluderer at skabe klarhed omkring virksomheders identitet, værdier og mission, styrke brandfortællinger og udvikle strategiske partnerskaber.
Arbejder inden for regenerativ ledelses- og organisationsudvikling og er facilitator af naturbaserede læringsrejser og aktiviteter, der styrker menneskers naturforbindelse.
Med en passion for at skabe dyb transformation træner hun ledere i regenerative og faciliterende ledelseskompetencer og tilbyder kurser i naturfacilitering for alle, der ønsker at arbejde med naturen som lærested og læremester.
Hun er medstifter af Center for Regenerativ Læring, et feltlaboratorium og en fremtidssimulator for regenerativ læring og praksis på Himmelbjerggården ved Ry.
Anne er medforfatter til undersøgelsen 101 arbejdslivsbreak-ups fra 2022, som var med til at sætte begreber som The Great Resignation og Quiet Quitting på dagsordenen.
De tre seminarer udgør et sammenhængende forløb.
Det vil være en fordel for dit udbytte at deltage i alle tre, men det er ikke en forudsætning.
Vi mødes på Zoom. Kom selv eller sammen med en kollega.
Det er gratis at deltage.
Human by Nature 2025