Mandage i mørket

Human by Nature's læse- og samtaleklub holder sommerlukket.
Vi mødes igen mandag den 2. oktober 2023 kl. 20-21.30. Vi ses1

When systems collapse, what are we left with? We are left with each other. We are left with our relationships. With how we relate to Mother Nature, how we relate to each other, and how we relate to our emerging Selves. These are our three sources of protecting, tending, and cultivating the flame.

Let's TALK

Igennem hele denne lange vinter har en gruppe mennesker mødtes den første mandag hver måned for at dele tanker, følelser, håb og frygt med afsæt i en artikel eller bog.


Bøgerne er vigtige, når vi mødes, men samtalerne er kernen i vores fællesskab. I denne vinter har vi i særlig grad haft brug for hinanden og for at samles om det, der er allervigtigst lige nu: 

 

At bevare vores menneskelighed og hjælpe andre til at bevare deres. Det lykkes heldigvis ofte, som det fremgår af denne mail, vi modtog efter januarmødet:

 

 “Tusind tak for en helt igennem skøn og inspirerende aften – jeg var helt fyldt op af håb og glæde bagefter!”

 

Circles of Radical Presence er den betegnelse, Otto Scharmer i artiklen Protect the Flame bruger om de sociale infrastrukturer for læring, som skal hjælpe os med at bygge bro over det ‘knowing-doing gap’, som afholder os fra at gøre det, vi ved, der skal til, for at undgå det kollaps, vi alt for tydeligt mærker – i verden og i os selv.

 

Sådan et fællesskab for ‘Firekeepers’, der beskytter den skrøbelige flamme, som vores menneskelighed er, tilbyder Mandage i mørket i al ydmyghed at være.

 

Vi håber, du har lyst til at være med. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at have læst dagens bog eller tekst.

Program foråret 2023

MANDAG DEN 23. JANUAR 

 

Jane Goodall: The Book of Hope – Survival Guide For Trying Times

 

MANDAG DEN 6. FEBRUAR  kl. 20-21.30

 

Joanna Macy og Molly Brown: Coming Back to Life. Updated Guide to The Work That Reconnects

 

MANDAG 6. MARTS kl. 20-21.30

 

Gina Maffey arbejder med Human Rewilding og storytelling. Sammen med sin mand, Koen Arts, har hun boet et år i det fri. Det kan du høre dem fortælle om i denne TED Talk.

 

6. marts kan du møde Gina live her i Mandage i mørket som afslutning på vinterens møder i mørket og inspiration til sommerhalvårets udeliv. Samtalen vil være på engelsk.

 

 

I efteråret 2022 har vi læst:

 

Otto Scharmer:

‘Protect the Flame. Circles of Radical Presence in Times of Collapse’ (2022)

 

Sandrine Dixson-Decléve m. fl.:

Earth for All. A Survival Guide for Humanity (2022)

 

Margaret Wheatley: Who Do We Choose To Be. Facing Reality. Claiming Leadership. Restoring Sanity (2017)

Tilmelding

Det er gratis at deltage i læseklubben, men du skal tilmelde dig, så vi kan sende dig link til Zoom.

Du kan deltage i ét eller flere møder, som du har tid og lyst til.