Næste kapitel

Formål, fællesskab og forandring i anden halvdel af livet
på Himmelbjerggaarden ved Ry

Tid til forandring

Anden halvdel af livet er for mange et vendepunkt og indgangen til en livsfase med tid og plads til fornyelse.

Til at sætte nye mål og opsøge nye interesser, venskaber og fællesskaber, som rækker ud over familien og arbejdslivet og ind i livet efter arbejdet. Tid til at bygge broer og bane nye veje til det liv, du ønsker at leve i næste fase.

Du

- mærker en længsel efter ny mening i dit liv og behovet for at gentænke dit personlige formål

- nærmer dig overgangen til livet efter arbejdet og er begyndt at tænke over, hvad det skal bruges til

Hvis du kan genkende dig selv i disse beskrivelser, har vi en invitation til dig.

Næste kapitel
begynder her

En weekend i forandringens og fællesskabets tegn

Himmelbjerggaarden er et nordisk inspirationscenter for bæredygtig levevis.

 

Midt i skoven på bjerget ligger Bines Hjem, som er en del af Himmelbjerggaarden og rammen om dette kursus for dig, der er på vej fra én livsfase til den næste.

 

Her mødes vi – en gruppe modne og livskloge mennesker – for at tænke over, tale sammen, drømme stort og smukt og i fællesskab begynde at skabe fremtiden. Vores egen og den, vi efterlader til dem, der kommer efter os.

 

I weekendens løb ser vi tilbage på de liv, vi har levet, og reflekterer over, hvad vi har lært på vejen.

 

Du får mulighed at sige farvel til det, der ikke længere har værdi og mening for dig, og inspiration til at åbne dig mod det nye, der nu bliver plads til at invitere ind i livet.

 

Inden vi skilles, forvandler vi drømme, idéer og ønsker til realiserbare planer for den fremtid, der begynder, når du forlader fællesskabet på bjerget og starter på resten af dit liv.

På rejse fra fortid til fremtid

Sammen tager vi på en fælles rejse fra fortiden over nutiden til den fremtid, vi ønsker at skabe for os selv og dem, der kommer efter os.

Processen følger Otto Scharmers Teori U, som beskriver, hvordan man kan lære af den fremtid, som konstant er ved at blive til og kan sanses, når man åbner sit sind, sit hjerte og sin vilje og lytter med hele sit væsen.

 

Når vi gør det i fællesskab, træder de mulige fremtider tydeligere frem, og vejene til at nå dem begynder at åbne sig. Vi bliver tryggere, modigere og mere eventyrlystne efter at begive os ud på de ukendte og måske uvejsomme stier.


Andre inspirationskilder til forløbet er gamle tiders myter og fortællinger om livsovergange og de ritualer, der markerer dem, samt den nyeste forskning om senkarrieren, 100 års livet og de muligheder og udfordringer, det lange liv giver os som individer og som samfund.


Hvad skal min nye fortælling være, og hvad er min rolle som ældre i en verden, der værdsætter vækst fremfor visdom?

Program

Forløbet byder på gode muligheder for at fordybe sig i samtaler, i naturen og i egne refleksioner over det, du har brug for at give tid og opmærksomhed nu og her, hvor du er i dit liv. Programmet ser sådan ud i overskrifter:

Ankomst

Velkommen til Himmel-bjerggaarden og Bines Hjem. Vi går på opdagelse i omgivelserne, og rejsen mod fremtiden begynder.

Historier

 Vi ser tilbage på det liv, vi har levet indtil nu, og på det, der har gjort os til dem, vi er blevet. Hvad har vi lært, og hvad nyt skal vi lære i denne fase af livet?

Drømme

Vi træder ud af tiden og ind i en verden af drømme, muligheder og visioner. Hvad længes jeg efter i mit liv?
Hvad åbner sig for mig nu?

Forvandling

Vi besøger de mulige fremtider, som åbner sig for os, og fortæller hinanden historier om, hvem vi er ved at blive. 

En vigtig grænse markeres og krydses.

Vejen frem

Vi omsætter drømme til handling og bygger broer fra dagene på bjerget til fremtiden. Hvad er de første skridt på vejen mod resten af dit liv?

Bines Hjem

Bines Hjem ligger midt i naturen som nabo til Himmelbjerget. Det er et kursussted med smukke og velindrettede værelser, opholdsrum, undervisningslokaler og egne køkkefaciliteter.

Huset ligger tilbagetrukket fra de øvrige bygninger på Himmelbjergaarden og fungerer som retreat for mennesker, der søger naturen, stilheden og fordybelsen i de smukke og historiske rammer indenfor eller udendørs ved søens bredder og omkring bålet.
Naturen spiller en vigtig rolle i forløbet. Vi befinder os midt i den og uanset årstid og vejr, vil den byde på oplevelser, når vi begiver os ud i den på vandringer eller for at være i den og hente inspiration i dens stilhed og storhed.

Bag Bines Hjem fører stier ind i skoven og videre mod Himmelbjerget, Juelsø og dybere ind i et eventyrligt mosbeklædt skovlandskab.

Hvem står bag?

Vi er et fællesskab af mennesker i anden halvdel af livet, som vil være med til at forandre verden til det bedre.
Det har vi gjort det meste af vores liv, så hvorfor stoppe nu, hvor så meget kalder på vores engagement og aktive handlinger?

Derfor har vi lagt vores faglige viden om menneskelig udvikling, politisk engagement, fællesskaber, fortællinger, kommunikation, kreativitet og entreprenørskab samt vores mangfoldige livserfaringer ind i udviklingen af et forløb, vi selv drømmer om at deltage i, her hvor vi er i livet lige nu.

Vi mærker, at mange deler vores drømme og ønsker om at gøre en forskel og stille sig til rådighed for fremtiden. Hvis du er en af dem, vil vi glæde os til at byde dig velkommen i Bines Hjem.

Nedenfor kan du læse mere om pris og praktik.

Hvis du har du har spørgsmål til forløbet, eller der er andet, du vil drøfte eller dele, er du meget velkommen til at kontakte en af os. Det gælder også virksomheder, faglige organisationer, interesseorganisationer eller andre, der er optaget af senkarriere, afklaring og kompetenceudvikling for medarbejdere og medlemmer i sidste del af arbejdslivet.

MARIE-LOUISE5

Marie-Louise Arnfast

Journalist og co-founder af
Kontekst Kommunikation

Send en mail til
Marie-Louise
+45 40563436

Carsten Vesterhav

Carsten Borup

Udviklingskonsulent og sekretariatsleder
 A3 Foreningen engAgerede Alders Aktivister

Send en mail til
Carsten

+45 20806900

Anne Weber Carlsen

Facilitator og co-founder af konsulentfællesskabet
Human by Nature
Send en mail til
Anne
+45 27248190

Pris og praktik

Tid

Forløbet afvikles løbende med min. 12 deltagere. Send din interessetilkendegivelse, så vi kan finde et tidspunkt, der passer dig.

Sted

Bines Hjem, Himmelbjerggaarden, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry.

Pris

Kr. 7.500 inkl. moms som dækker undervisning, forplejning og ophold i delt dobbeltværelse.

Sengelinned og håndklæder kan lejes.

Mad

Maden er grøn og økologisk.
Skriv  til os, hvis du har allergier eller andet, vi skal tage hensyn til.

Kørsel

Vi opfordrer til fælleskørsel, så skriv gerne, når du tilmelder dig, om du har brug for kørelejlighed eller kan give et lift.

Medbring

Sengelinned og håndklæde.
Tøj og fodtøj efter vejret. 
En lille rygsæk, siddeunderlag, notesbog og noget at skrive og tegne med